Privėmimo karai

Mes vis dar nesuprantame, kam reikalingas skubios pagalbos skyrius. Dažnas tautietis žodį “skubus“ priima kaip esminį, o tai, kad ten teikiama tik būtinoji pagalba, paprasčiausiai ignoruoja.

Eilinis budėjimas sekmadienį, o priėmimo skyrius primena eilinę dieną poliklinikoje. Ne, tai ne magnetinės bangos, ne mėnulio fazės ir pacientų, kuriems reikia būtinosios pagalbos ne daugiau, nei kitomis dienomis, tiesiog prijomniką užkiša #avdrugtamchio ir #mankažkaipneramu personos.

Atskira faunos rūšis, kuri prieš šventes ar atostogas bando “prakišti“ savo gyvenimo saulėlydį pasitinkančius tėvus ir senelius į ligoninę, kad šie netrukdytų šventės švęst, tarsi jie būtų kalti vien dėl to, jog vis dar nenumirė.

Sekmadienius labai mėgsta ir tam tikra emigrantų kategorija. Tie, kurie atvažiuoja pasitikrinti sveikatos į Lietuvą, nes nepasitiki babajais, o tiksliau, savo chiken factory žodynu nesugeba paaiškinti, ko gi atsibeldė pas gydytoją. Čia tie, kur uždirba milijonus, rašo piktus straipsnius apie tėvynę, kurie nemoka mokesčių, bet paprašius susimokėti į kasą kelis pinigus, pratrūksta plūstis, kokia šūdina Lietuva ir kad visame pasaulyje (kuris apsiriboja vienu rytų Londono rajonu šeštojoje zonoje) tokio bezpridielo nėra.

Mane liūdina, kad priėmime neproporcingai didelė masė žmonių nesuvokia arba nenori suvokti (nes taip yra patogiau), kad čia medicininė pagalba teikiama avarijose nukentėjusiems, nukritusiems iš didelio aukšto, maišelyje atsivežantiems rankas ir pirštus, durtiems, šautiems, besiraitantiems dėl inkstų ar tulžies pūslės akmenligės priepuolių, insulto, infarkto, traukulių ištiktiems, bandantiems nusižudyti ligoniams. Ir taip, man visai neįdomūs jūsų trečią savaitę trunkantys nugaros skausmai, vakarais tinstančios kojos, užkietėję viduriai, sloga, pablogėjusi klausa ir panašiai. Maximum, ką galiu pasiūlyti, Diclac į užpakalį ir iškviesti taksi, kuris jus parveš namo, ir tik tada, kai baigsiu su rimtesniais ligoniais. Man keista, kad eidami pas gydytoją jūs išsigooglinat apendicito simptomus, gydymą ir operacijos variantus, bet nesugebate išgerti ibuprofeno tabletės. Važiuojate į prijomniką dėl skaudančių sąnarių, aukšto spaudimo, cukraligės, nors būtų keista, jei šitų problemų nebūtų, nes sveriate arti 150 kilogramų. Geriau pagooglinkit mitybos planus.

SAM įsakymas leidžia apmokestinti kiekvieną, kuris kreipiasi į skubios pagalbos skyrių ne dėl būtinosios pagalbos, todėl kitą kartą vykdami pasitikrinti į priėmimą pasiimkite ne tik sumuštinių, bet ir piniginę. Iki pasimatymo!

#ciniskas #chirurgas #sps #emr #būtinojipagalba #ligoninė #priėmimas #14€

22 komentarai “Privėmimo karai

  1. Man kartais tenka matyti Liuksemburgo ligoninių darbą. Čia gali ateit ir su sąnariais, ir dėl nugaros, bet pakviestas pas gydytoją būsi tik tada, kai bus suteikta pagalba visiems ūmiems ir mirtiniems. 3-4 valandos laukimo mažiausiai. Ir jokių pasipiktinimų, nes jų tiesiog nėra kam sakyt – tu šiapus, o veiksmas vyksta anapus, kur įžengti neturi teisės be kvietimo.

    Paspaudė "Patinka": 1 person

  2. Liudniau buna ne a vdrug tam cio, o kai gydytojai praziuri rimtus susirgimus- pvz. Mano seneliui gruodzio 24 d. MI – nu o ka ten, juk senas ( suprask, ne zmogus). Arba broliui- kryzmyniu raiciu plysimas, bet Ro neparode, nes traumatologas is***sinejo. Bet geriau pabukim ciniskais visaziniais dievais, ar ne?

    Paspaudė "Patinka": 1 person

    1. Jei tamsta taip viska puikiai zinote ir ismanote, tai pats ir gydykit seneli ir broli ir visi bus laimingi ir visiems bus gerai. Jei geriau zinot kaip ka reikia daryti nei medikai, tai nera jokio reikalo i medikus kreiptis. Tik pats nervinates ir kitus nervinat. Matau, kad tikrai puikiai viska ismanot, tai daugiau ir nesikreipkit pas medikus, pats susitvarkysit puikiai! Nereiks piktintis kitu darbu 🙂

      Patinka

      1. VaTaipVa, ne medikas, o kvailys stebuklingai praslydęs pro visus med. studijų atsiskaitymus leistų sau tyčiotis iš žmogaus, užuot bent jau pripažinęs, kad kažkuris jo kolega bent du pacientus nugydė dėl to, kad nuvertino žmogų (jei senas ir ligotas, tai jau nebe žmogus, turintis teisę nebūti nužudytu aktyviu arba pasyviu būdu? Tik ne geram medikui, ne žmogui, kuris bent minimaliai gerbia kito gyvybę ir orumą.), kad yra nemokša, rezidentūros laikais gal net ne vienam dėstytojui galvos skausmą įvaręs ar apskritai dėl to, kad konkrečiu momentu patingėjo neaplaidžiai pažvelgt į situaciją ar laukė kyšio arba tiesiog suklydo dėl žmogiškojo faktoriaus (pvz., dėl kokio nuovargio ir dirbant 100 ir 1 darbą vienu metu, neatėjo į galvą mintis, kad kokį papildomą tyrimą reik atlikt).

        Paspaudė "Patinka": 1 person

    2. MI ?O ar gydytojai įsipareigojo visus pacientus “iškapanot“ ,kai JAU būna šaukštai po pietų :o?Ką vadinate iš****nėjimu?

      Patinka

  3. Baisiausia,kad visi vienoje eilėje .Vasarą buvome vaikui kaklo slankstelius.Tai laukė keturias valandas,po to operaciją.Narkomanę atvežė su koją lūžusi ,kuri po dienos pabėgo.Sunkus gydytojų darbas.

    Patinka

  4. Tu esi nesveikas. Maziau tokiu kaip tu. Nesvarbu nors ir butum geriausiai ismanantis savo darba. Bet su tokiom mintim tj tik pasikarti pasiulyciau.

    Patinka

    1. Ačiū, jūsų nuomonė man be galo svarbi, sekantį kartą parašysiu asmeniškai jums skirtą skyrių.

      Bet šiaip mano įrašai dažniausiai suka vidurius, tiems, apie kokius ir rašau.

      Paspaudė "Patinka": 1 person

  5. Du kartus kreipiausi į priėmimo skyrių iš ‘malonumo’.

    Pirmas kartas. Už tai, ciniškas chirurge, turėtumėte padėkoti savo baltojo chalato broliams ir seserims, dirbantiems dienos metu, dažnai patingintiems padaryti tyrimus ir tinkamai nustatyti diagnozę. Būtent priėmimo skyriuje man tiksliai diagnozavo mano skausmų priežastį, kai tuo tarpu šeimos gydytoja buvo neįgali tuo klausimu.

    Antras kartas. Visada kai ką skauda, gerdavau vaistus nuo skausmo. Bet kadangi aš nesu baigęs medicinos ir nežinau visų niuansų, tai vieną kartą šių vaistų išgėriau, kai labai skaudėjo pilvą. Tačiau buvau dėlto siaubingai aprėktas priėmimo skyriuje, nes pasirodo, kai skauda pilvą, negalima jų gerti.

    Išvadoje norėčiau pasakyti, kad nelaikytumėte durniais tų pacientų, nes žinokite, toks pats jūs durnius atrodote kitų specialybių atstovams, pavyzdžiui kai nemokate įsidiegti windows operacinės sistemos ar kažko pasitaisyti mašinoje.

    Patinka

    1. Skirtumas yra toks, kad atvažiavęs į mašinų plovyklą aš nereikalauju, kad man dar ir ratus pakeistų, tada tikrai durnai atrodyčiau. Priėmimo skyrius skirtas teikti BŪTINĄJĄ pagalbą, (būklės yra išvardytos SAM įsakyme), o ne užsiiminėti poliklinikos ar dar kažkieno broko, taupymo rezultatų taisymu. Įstatymų nežinojimas, neatleidžia nuo atsakomybės.

      Antra jūsų komentaro dalis yra bobučių pasakos, su kuriomis susiduriu gana dažnai. Esmė, kad jei yra chirurginė pilvo patologija, jos nei nimesiliu nei Ibuprofenu neužmaskuosi ir tai yra įrodyta, o ne sugalvota. Jei bus noro paskaitykit čia

      Patinka

      1. As irgi uz tai, kad kiekvienas atliktu savo darba. Bet cia lt, ir kaip jus esate ciniskas chirurgas, taip ir pacientai turi kiaules snuki. Kartais be to niekaip. Kas liecia antra, tai man taip isaiskino Antakalnio ligonines chirurge, tuo metu budejusi ir mane apziurejusi.

        Patinka

  6. Šauniausias, kai pasidalinau jusų straipsniu fcb puslapyje, gavau žinutę iš mamos ( jai 80 metu ir ji ką tik susikūręė asmeninį fcb profilį! ) su tekstu- PASKAMBINK KAI TIK GALESI!, o pries tai jau buvo isgėrusi lexsotanilio puse tabletes 🙂
    Nuotraukos super! Jūs jėga, susidomėjimas ivairiapusis, daugiasluoksnis ir net nėra kitaip kaip drąsinam, skatinam- rašykit, laukiam 🙂

    Patinka

  7. Atvaziavus i skubios pagalbos skyriu kai vyras duso ir ne negalejo ikvept bubo pasakyta kad alergija, kol praktiskai neteko issimust kad padarytu tyrimus rimtus ir galiausiai paaiskejo kad 4 stadijos plauciu vezys. Bet viska tenka “issimust“ nes graziai pasakius negalioja, bandai paaiskint kad nuo alergijos jau gerta n laiko vaistai nepadeda o tau vis i akis rekia alergija ir alergija. Tai gal pirmiausiai jusu baltuju chalatu kolektyvas neturetu elgtis chamiskai pagal vienetines situacijas?

    Patinka

  8. Ačiū, už mintis ir pasidalinimus, už tai, kad išdėstot taip aiškiai labai artimų situacijų niuansus! Su didžiuliu susidomėjimu ir šelmiška šypsena “suvalgau“ kiekviena tekstą!

    Patinka

Parašykite komentarą